Egen verkstad i garaget

Hej alla MC-fantaster och ni andra sängvätare!

MC-hörnan har som ni märkt varit ute på några avstickare men nu börjar våren knacka på dörren och då ska vi såklart fokusera på motorcyklar. När isen smälter och gruset sopas bort och fåglarna börjar kvittra och dagarna blir längre och längre, ja då ökar suget efter att åka MC tusenfalt.

Äntligen börjar det bli dags att ge sig ut längs vägarna och åka på längre turer!

Inför säsongen är det väldigt många av oss MC-fantaster som gillar att mecka och dona själva hemma i garaget. Man vill ju såklart se till att bågen är i topptrim och redo att gasa när vi ska ge oss ut on the road again.

Något som är väldigt viktigt är att ha rätt verktyg hemma i garaget så att du inte behöver avbryta reparationen eller underhållet på grund av att verktyg saknas.

För att hitta en butik som säljer de verktyg du behöver kan det vara en bra idé att gå till din närmaste sökmotor och skriva in verktyg och den stad där du bor, till exempel verktyg stockholm, och sedan kika runt bland toppresultaten och se var någonstans du kan hitta det du letar efter.

Något som är väldigt viktigt är att ta reda på vilka specialverktyg som krävs för att mecka med just din motorcykel. Olika modeller är olika byggda och olika märken tillverkar delar enligt olika standarder. Så det är stor skillnad på vilka verktyg du behöver om du har en HD jämfört med om du kör en liten Kawasaki.

Att mecka med hojen själv är en konst och en färdighet som man behöver lära sig en del om innan man börjar nå en hyfsad nivå. I början är det svårt. Det gäller att ha tålamod och bli lite bättre dag för dag, innan du vet ordet av det har tiden tickat på och du har blivit en expert!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *