MC-hörnan testar kryptovalutor

Tjena tjena alla läsare! Idag har MC-hörnan ett spännande ämne att ta upp. Det handlar om kryptovalutor som vi lärt om massor om tack vare kryptoportföljen.se, en sajt med massor av matnyttig information.

Till att börja med måste vi säga att kryptovalutor verkligen är något som ligger rätt i tiden. Bitcoin har funnits så länge nu att det börjar kännas gammalt, Ethereum är en stark utmanare och NFT:s börjar dyka upp i kändisars flöden.

Om någon gör en NFT av en riktigt cool paint-målning av en Harley Davidson-båge, säg till oss!

Än så länge är kryptovalutor inte mainstream. Det går att handla på olika sajter och appar, men vi är fortfarande långt ifrån den dag då man kan tanka hojen och betala med Bitcoin. Dock verkar det bli smidigare och smidigare. App-betalning är inte krångligare än swish. Kruxet är att de flesta drar sig för att börja ta betalt i krypto eftersom det kan vara klurigt att växla ut det mot vad folk kallar “riktiga” pengar.

Uppsidan å andra sidan är att en investering i kryptovalutor kan betala sig flera gånger om. Bitcoin har fluktuerat otroligt mycket upp och ner – så den som inte är rädd för att ta en åktur på kryptobörsen kan med is i magen lyckas träffa rätt och göra sig en fin hacka.

Och vi MC-åkare är väl mer riskbenägna än vanliga dödliga? I alla fall om man får tro min mamma…

Precis som när man ska ge sig ut på vägarna gäller det att se till att man har rätt utrustning, att bågen är i rätt skick, samt att man prioriterar säkerheten. Hjälm på! Säkerhet när det gäller investering i Bitcoin eller andra kryptovalutor innebär att läsa på ordentligt via seriösa sajter och inte handla där det känns som att du kan bli lurad. Lita på din magkänsla!

Det gäller såklart också att inte lägga alla ägg i en korg. Satsa inte ditt livs besparingar på Bitcoin. Dock kan du satsa en summa du har råd att förlora – har du tur med avkastningen kan även det bli en fin slant att plocka ut.

Vem vet, du kanske kommer ha råd att ta ledigt och cruisa Lofoten runt på motorcykel?

En annan fördel med Bitcoin är att det är den klart största kryptovalutan och även den mest kända. Det gör att det förmodligen är den säkraste investeringen, oavsett om du vill ha avkastning på sikt eller hoppas kunna använda kryptovaluta som betalmedel i en nära framtid.

MC-hörnan rekommenderar att du ser över din privatekonomi med samma omsorg som du byter en trasig förgasare eller byter olja. Gör det ordentligt. Det sista du vill behöva tänka på när du susar fram längs den norska kusten är pengaproblem där hemma.

Avslutningsvis: 2022 ser ut att bli ett spännande år. Vi håller tummarna för att restriktionerna lättar och panemin avtar. Så kanske vi ses ute på vägarna i sommar! God fortsättning.

PS. Nu teasade vi er om Norge. Mer om det kommer i andra inlägg under året. Men så här mycket kan vi säga: Det finns fantastiska vägar där.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *